10 Basiscursus Elektricien

Cursus duur: 6 Weken voor Beginners.
Cursuskosten: € 1.450.-
Startmoment: Elke 1e woensdag van de maand.
Lestijden: Elke woensdag van 18:00 u – 22:00 u

PRAKTIJKCURSUS  
Deze  Basiscursus Elektromonteur is voor iedereen toegankelijk, mannen en vrouwen, jong & oud! Een ieder die dit vak wilt leren, zich wil laten omscholen ,of bijscholen en (meer) kennis in de huisinstallatie wilt opdoen ,is bij ons aan het juiste adres. De opleidingen zijn op maat gesneden ,zodat je stap-voor-stap je doel kunt bereiken. Hiervoor is geen speciale technische voorkennis vereist!

Gedurende 6 weken gaan wij met jou zeer doelgericht aan de slag! Samen met jou zorgen wij ervoor ,dat je de basis technieken van het installeren ,repareren en het aansluiten van elektrotechnische installaties beheerst. Je leert echt omgaan met elektriciteit.  Je leert hoe je zelfstandig en veilig moet werken en nog veel meer. Je krijgt direct te maken met de praktijk.  Je maakt diverse installaties met diverse soorten lichtschakelingen voor een woning of bedrijf. Denk aan een Enkel- en dubbelpolig schakeling ,Serieschakeling, Hotelschakeling ,Kruisschakeling ,wisselschakeling ,TL- verlichting etc.

Gedurende de gehele cursus leer je ook hoe je met diverse hand- en meetgereedschappen moet omgaan! Aangezien wij jarenlange praktijkervaring hebben in zowel de woningbouw als de utiliteitsbouw ,garanderen wij ook de kwaliteit van de lessen!
Door de duidelijke instructies met extra aandacht voor bestaande gevaren , zal jij je angst voor stroom overwinnen!  Het repareren, vervangen of verplaatsen van een stopcontact ,of wandcontactdoos, een lamp ,of een (licht)schakelaar  zal voor jou geen enkel probleem (meer) zijn! Zeker ook niet het aanleggen en/of aansluiten van elektrische leidingen voor een wasmachine, magnetron of koelkast.

Alles wat vanaf de meterkast in jouw huis aanwezig is ,of moet komen krijgt de aandacht. Door de kennis en de praktische vaardigheden ,die je bij deze cursus opdoet ,zal je ook heel veel plezier aan beleven. Heel wat vrienden ,familie en kennissen zullen bij jou ongetwijfeld komen aankloppen om elektrische klusjes voor ze te doen. Alleen hoeven deze klusjes géén vrijwilligerswerk te blijven.  Alle opdrachten voer je zelfstandig uit onder deskundige begeleiding en je wordt  volgens de nieuwste installatie -en veiligheidseisen opgeleid (NEN 1010/ NEN 3140) Deze cursus wordt afgesloten met een praktijktoets! Bij voldoende resultaat word jou het erkende Basis-Certificaat elektriciteit uitgereikt!                                         

LET OP:  Meet -en handgereedschappen zoals: dus pols ,digitale- en/of analoge meetapparatuur, schroeftollen, strip-en kniptangen, waterpas, schroevendraaiers, rolmaten, buigveren etc. , hoef je zelf niet aan te schaffen. Dezen zijn in het lesgeld begrepen. Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen?
Neem dan gerust  contact  met ons op. Wij informeren je graag!

Weekprogramma:  

Week 1.   (Wisselschakeling) 
In deze week ga je een verlichting maken met een wisselschakelaar.
Practicum:
Buigen van PVC- buizen (16-19mm).
Buizen/ Kabels (volgens tekening) bevestigen met bevestigingsmateriaal
Inbouw-/ opbouw en centraaldozen installeren
Draad trekken en af lassen
Stopcontacten installeren, uitbreiden en bedraden
Lichtschakelaar (Wissel) installeren en bedraden
Deze (licht) installatie- in combinatie met stopcontacten en wisselschakelaar onder stoom/spanning zetten (Dit moet wél branden na inschakelen!!) Daarna ga je de
Stroom, spanning en weerstand meten met een multimeter (Wet van Ohm)

Week 2(Serieschakeling)
In deze week ga je nu een serieschakeling maken. Met deze installatie ga je op 1 plek, 2 lampen bedienen. De 1e lamp moet na inschakelen AAN en UIT gaan, en de 2e lamp moet ook AAN en UIT gaan na inschakelen!

Week 3. (Hotelschakeling)
In week 3 ga je vervolgens een Hotelschakeling maken, het “HIER AAN en DAAR UIT” principe!!) Zo’n hotelschakeling kun je in principe overal maken. Denk bijvoorbeeld  aan een gang, slaapkamer, garage etc.

Week Week 4. (Kruisschakeling)
In deze week ga je een kruisschakeling maken. Dit is een installatie, die je op 3 plaatsen AAN en UIT kunt schakelen.

Week 5. (TL- verlichting + Wisselschakelaar)
In deze week ga je een TL- verlichting maken in combinatie met stopcontacten + wisselschakelaar. Vervolgens ga je stopcontacten vervangen en bedraden. Je gaat ook een 6 tal stopcontacten in serie installeren en i.v.m. de werking daarna ook onder spanning zetten.

Week 6. Dit is tevens de laatste week/les van de Basiscursus. In deze week ga je vanuit een tekening  een lichtinstallatie (uitbreiding hotel)maken!

Cursusgeld     € 1.450.-

 

Keuring & Inspectie elektrische installaties